streda 13. januára 2016

Najlepší domáci chlebík, úplne jednoducho

Milujem rannú vôňu čerstvého chleba. A prečo si to nedopriať každé ráno. Stačí večer zamiesiť a ráno dať piecť. Nie je to žiadna veda.





Ingrediencie:
1 balíček sušeného droždia
3 hrnčeky múky (keď robím celozrnný,  používam 1,5 hrnčeka hladkej múky T610 a 1,5 hrnčeka celozrnnej múky - ražná, športová)
1 hrnček vody
1 PL octu
1 ČL semienok (ľanové, tekvicové,  slnečnicové)
1 ČL soli
1 ČL cukru

Recept :
Do misky nasypem múku, droždie,  cukor, soľ, semienka a všetko premiešam.  Do premiešanej zmesy prilejem vlažnú vodu a ocot. Všetko poriadne vymiesim a nechám na teplom mieste vykysnúť do rána. Na druhý deň ráno cesto znova premiesim,  aby nebolo príliš nakysnuté. Predohrejem rúru na 180 stupňov. Na plech prekrojíme cesto, ktoré vytvarujem na pečeň chleba. Do vyhriatej rúry vložím chlebík. Pečiem približne 50-60 min.
Keď je kôrka jemne hnedá, chlebík vyberiem a potriem mokrou rukou. Chlebík vsiakne vodu a zmäkne.

Počkám na vychladnutie a krájam.
Prajem chutné raňajky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára