Cícer je fantastický slaný aj sladký. Ľahko sa spracuje, ale jeho príprava je ideálna predám. Keď sa rozhodnem pre cícer, tak namočím na noc aspoň polovicu balenia a na druhý deň ho varím 60 min. Potom mám skvelý obed a ešte chutný koláčik.
Ingrediencie:
2 hrnčeky uvareného cíceru
3 PL medu
1/2 prášku do pečiva
2 PL arašidového masla
1 PL kokosového oleja
2 PL rozdrvenej 70% čokolády
Cícer vložím do mixéra spolu s medom, arašidovým maslom, olejom a práškom do pečiva. Mixujeme do hladka. Zmes vložím do misky, primiešame rozdrvenú čokoládu a nechám v chladničke stuhnúť aspoň hodinu. Keď je zmes stuhnutá, tvarujem guličky alebo placky podľa chuti. Pre mňa sú jednoduché placky a vždy vyhrajú ;)
Pečiem v predhriatej rúre na 180 stupňoch približne 20 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára