piatok 19. júna 2015

Originálna talianska paradajková polievka

Ingrediencie:
10-15 veľkých rajčín (3-4 porcie)
1,5 ČL soľ
1,5 PL trstinový cukor
Hrsť čerstvej bazalky
1 ČL oregána (sušeného)
100 g nastrúhaného syra (parmezán alebo eidam)
1 PL mletej červenej papriky
2 dcl vody
1-2 PL hladkej múky
1 bobkový list (nemusí byť)
Recept:
Keďže do originálnej talianskej polievky nejdú žiadne náhrady, tak si sparím paradajky. Teda naukladám ich do hrnca a zalejem vriacou vodou. Potom paradajky olúpem a nakrájame na osminky.  Prichystam si hniec, v ktorom budem robiť polievku. Do hrnca si dám 2 dcl vody, soľ, cukor, olúpané a nakrájané paradajky a začnem variť na miernom ohni. Keď zmes začne bublať, pridám červenú papriku a múku. Dobre premiešam a varím asi 15 min. Nakoniec pridám bobkový list, bazalku a oregáno. Povarím 5 min. Potom vyberiem bobkový list a zmes poriadne rozmixujem.  Poprípade dochutíme soľou a cukrom podľa potreby.
Podávam so strúhaným syrom. Mňam ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára